Mark Rothko. Color i emoció.
Hola a totes i a tots. Enguany a l'escola d'Almiserà, a l'etapa d'infantil, hem dut a terme, entre d'altres, un taller plàstic homenatge al pintor expressionista Mark Rothko.
Amb ell hem treballat principalment el color i les emocions lligades a ell. Una de les idees de l'artista era a través dels seus quadres obrir finestres que reflectiren el nostre món interior, on nosaltres poguérem sentir-nos a nosaltres mateixos.
Ja vam començar a treballar les emocions el curs passat a partir dels colors i enguany l'objectiu a més a més d'aquest era aconseguir un espai estètic i emotiu on els alumnes pogueren experimentar sensacions i sentir la força dels colors, la part expressiva d'aquests i visqueren també l'espai expositiu com un espai de contemplació i de joc.
A partir d'ací anirem compartint material al voltant de l'exposició que inaugurarem d'ací a poc temps. De moment podeu veure i gaudir d'un vídeo on s'aprecia tot el treball plàstic, pictòric i emocional del taller que ha durat tot el curs, i encara no ha acabat!
Per saber más del pintor podeu visitar Vikipèdia:
https://ca.wikipedia.org/wiki/Mark_Rothko
Continuant amb totes les coses que hem anat realitzant en aquest interessant projecte tenim el vídeo que es va convertir en la invitació a la inauguració oficial. Els xiquets i xiquetes ho fan molt bé.
Per a saber més de l'exposició podeu veure l'entrevista que ens van fer al programa Magazín de Telesafor, presentat per Daniel Ardid. Compartim l'enllaç del programa on podeu escoltar l'entrevista.
A més a més publicarem totes les experiències que hem viscut dintre de l'espai expositiu. Com comentem en el programa Magazín aquest taller ha comptat amb la novetat de ser una exposició interactiva on a partir de codis QR es podia accedir a tota la informació de l'autor, Mark Rothko, els seus quadres explicats pels alumnes i altra informació. Vos mostrem un QR (el podeu obrir amb qualsevol aplicació lector QRs) que el podeu utilitzar per accedir al quadre nº 8 axí com un vídeo del quadre nº 1 , explicat per Juan Carlos i Claudia.
La resta de vídeos dels quadres els podeu veure al nostre canal de youtube: CRA Riu Vernissa Llocnou.
Com ja havíem comentat arriba la fi d'aquest entranyable projecte. Mark Rothko pretenia que la seua pintura, a través del contacte, la contemplació i l'exposició, t'atrapara i et commoguera, que et transformara emocionalment i espiritualment. Aquesta part emocional era molt important per a nosaltres quan penses a preparar una tasca pedagògica, ja que els xiquets i xiquetes poden aprendre que tots, interiorment, som diferents (les nostres personalitats, com ens afecten les emocions, com ens enfrontem a elles depenent el nostre estat d'ànim...).
L'objectiu d'aquest projecte era aconseguir un espai estètic i emotiu on els alumnes pogueren experimentar sensacions i sentir la força dels colors, la part expressiva d'aquests i visqueren l'espai expositiu com un espai de contemplació i de joc.
Hem realitzat un grapat d'activitats en aquest espai aprofitant la seua plasticitat i puixança estètica. Hem convidat els altres alumnes del CRA a participar en aquest espai. És veritat que des de Benicolet és més complicat vindre malgrat que ens haguera encantat comptar amb la seua presència. Així i tot, uns poquets van vindre a visitar l'exposició una vesprada.
Tot plegat ací podeu contemplar una edició amb tot el que ha significat el projecte des del principi fins a la inauguració, que fou tot un èxit. El sentit últim d'aquests tipus de projecte és poder compartir-los amb la gent, principalment les famílies, doncs tots junts formem l'escola. Agrair a tots els que han participat d'una manera o d'altra amb aquesta experiència.
Esperem que vos agrade.
El 2 de juliol participarem en les "I Jornades d'Escola Rural de la Comunitat Valenciana: l'Escola Rural, un repte de present i de futur". Allí explicarem el projecte.
Enhorabona xiquetes, xiquets, mestres del CRA Riu Vernissa i especialment a Salvador Ferrer. Segur que Mark Rothko estarà emocionat allà on estiga!!
ResponderEliminar